Digitalt musikskapande

Vill du skapa och producera musik? Då passar vår högskoleförberedande musikinriktning dig

Profilering digitalt musikskapande

Ansökningskod ESMUS-UEG
Nationellt Estetiskt program

Hos oss får du som studerar Digitalt musikskapande lära dig att producera och spela in i våra studios och skapa din egna musik digitalt i professionella ledande mjukvaror – med program så som bland annat Ableton, Apple Logic Pro, FL Studio, ProTools och Native instruments. Du får gedigna kunskaper i mixning, mastringsteknik, ljuddesign – och mycket annat som hör till modernt musikskapande.

Utbildningen genomsyras av både individuella och gemensamma musikprojekt i olika former. Ämnen du kan fördjupa dig vidare inom är till exempel: Musikproduktion 2, Ljud & ljus, Ensembleledning – och Estetisk kommunikation genom vår årliga musikal.

I jämförelse med andra skolor i regionen som utbildar inom musik ger vi dig mest undervisningstid av alla i ämnet.

Hos oss på Uppsala estetiska kan du se fram emot en rolig och utvecklande tid som förbereder dig för en kreativ framtid med inriktning mot musikskapande och musikproduktion!

Efter gymnasiet

Utbildningen ger dig grundläggande behörighet för vidare högskolestudier och lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska, och samhällsvetenskapliga ämnen. Dessutom erbjuder vi många kurser så att du även kan få särskild behörighet om du vill studera vidare till exempelvis socionom, jurist, läkare, sjuksköterska med mera. Vidare musik- och ljudstudier finner du bland annat hos Kungliga musikhögskolan Stockholm, Musikhögskolorna i Malmö, Göteborg, Piteå, Ingesund och Örebro. Vidare finns Mälardalens högskola, Universiteten i Uppsala, Kalmar & Växjö, Malmö, Göteborg och Lund.

Även folkhögskolorna i landet erbjuder ett brett utbud av vidareutbildningar inom området.

Våra elever söker sig gärna även utomlands efter gymnasiet och studerar vidare vid skolor exempel- vis i andra delar av Europa. Populärt är även vidare studier i Australien och Nya Zeeland vid skolor som Sydney Film School, JMC Academy, University of Auckland – med flera.

Artiklar

School In Sweden Installs Audient ASP4816