Serieteckning & illustration

Gillar du att illustrera? Är du konstnärligt intresserad? Vill du berätta i bilder? Då är vår särskilda variant av det högskoleförberedande estetiska programmet, serieteckning och illustration, något för dig. Hos oss får du serieteckning och illustration på schemat.

Ansökningskod: ESSERVE-UEG
Särskild variant, se även sidan arbetsprover

Serieteckning är idag en etablerad och respekterad konstform. Inriktningen Serieteckning och illustration är en konstnärlig utbildning där bild och bildberättande är i fokus, i en kreativ och inspirerande miljö.

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om serier, bild och bildberättande samt utveckla din förmåga att illustrera. Vår utbildning ger dig breda kunskaper inom området.

Hos oss utvecklar du din kreativitet och nyfikenhet. Du kommer att arbeta både traditionellt och digitalt. Stor vikt kommer att ligga på bildberättandet från idé till färdig produkt, men även fokus på illustration utifrån olika manér och media.

Eget arbete blandas med workshops, föreläsningar och studiebesök.
Hos oss får du arbeta med digitala verktyg för illustration och animation.

På riktigt
Under din skolgång, med handledning, kommer du att arbeta med arbetsformer som liknar de som finns inom branschen. Arbetet kommer att ske både individuellt och i projektform.

Efter gymnasiet
Efter dina tre år hos oss har du en bra bas för fortsatta studier. Det finns många utbildningsvägar för vidare studier inom valt ämne på universitet/högskola. Du kan också söka dig vidare till andra typer av högskoleutbildningar.

Möjliga yrken efter avslutade högskolestudier är serietecknare, illustratör, animatör, .

Möjliga yrken efter avslutad utbildning är serietecknare, illustratör, animatör och konstnär – men även inom grafisk design, grafisk formgivare, jurist, bibliotekarie, socionom m.fl. Flera av våra tidigare studenter söker sig vidare till högre studier som grafiker inom speldesign – som vid Uppsala Universitet Campus Gotland.

Vidare utbildning kan exempelvis även ske vid Malmö Högskola som har kurser med inriktning mot teckning och illustration, Södertörns högskola, Mälardalens högskola Eskilstuna, Konsthögskolan i Göteborg, Berghs, Beckmans, Konstfack med flera.

Info Serieteckning & illustration
Uppdaterad: