Serieteckning & illustration

Gillar du att illustrera? Är du konstnärligt intresserad? Vill du berätta i bilder? Då är vår särskilda variant av det högskoleförberedande estetiska programmet, serieteckning och illustration, något för dig. Hos oss får du serieteckning och illustration på schemat.

Ansökningskod: ESSERVE-UEG
Särskild variant

Serieteckning är idag en etablerad och respekterad konstform. Inriktningen Serieteckning och illustration är en konstnärlig utbildning där bild och bildberättande är i fokus, i en kreativ och inspirerande miljö. Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om serier, bild och bildberättande samt utveckla din förmåga att illustrera. Vår utbildning ger dig breda kunskaper inom området.

Hos oss utvecklar du din kreativitet och nyfikenhet. Du kommer att arbeta både traditionellt och digitalt. Stor vikt kommer att ligga på bildberättandet från idé till färdig produkt, men även fokus på illustration utifrån olika manér och media. Eget arbete blandas med workshops, föreläsningar och studiebesök.

Hos oss får du arbeta med moderna digitala verktyg för illustration och animation.

På riktigt
Under din skolgång, under handledning, kommer du att arbeta med skarpa uppdrag/projekt mot riktiga uppdragsgivare där du knyter kontakter med branschen. Arbetet kommer att ske både individuellt och i projektform.

Efter gymnasiet
Efter dina tre år hos oss har du en bra bas för fortsatta studier eller för yrkeslivet. Det finns många utbildningsvägar för vidare studier inom valt ämnesområde på universitet/högskola.

Möjliga yrken efter avslutad utbildning är serietecknare, illustratör, animatör och konstnär, men även inom grafisk design. Flera av våra tidigare studenter söker sig vidare till högre studier inom Speldesign – som vid Uppsala Universitet Campus Gotland.

Vidare utbildning kan exempelvis även ske vid Malmö Högskola som har kurser med inriktning mot teckning och illustration, Södertörns högskola, Mälardalens högskola Eskilstuna, Konsthögskolan i Göteborg, Berghs, Beckmans, Konstfack med flera.

Info Serieteckning & illustration
8 juni 2017