Speldesign

Vill du lära dig att skapa spel? Är du intresserad av ny teknik? Har du en utvecklad fantasi och skaparförmåga? Då passar vår särskilda variant av det högskoleförberedande estetiska programmet speldesign dig. Vi ger dig speldesign på schemat.

Ansökningskod: ESSPLVE-UEG
Särskild variant

Dataspelsbranschen är den största och snabbast växande branschen inom den kreativa nöjesindustrin. Idag finns det en stor efterfrågan på personer med specialkompetens inom speldesign, ljuddesign, programmering samt grafisk formgivning. Kunskaperna inom spelutveckling används också inom andra områden som pedagogik, marknadsföring, forskning och visualisering.

Vår profil Speldesign är utformad för att ge eleverna
verktyg för att kunna förstå och arbeta med spelet som medium. Eleverna lär sig att utveckla data-
spel, skriva interaktiva berättelser och skapa
underhållande spelmoment.

Svensk spelutveckling står för några av världens mest köpta och spelade titlar. Det finns tidigare elever från skolan som idag jobbar vid någon av de största spelföretagen, driver egna spelstudios eller arbetar med indieutveckling.

Vi har utbyten med Speldesign vid Uppsala universitets Campus Gotland. Vi tar även in framgångsrika professionella spelutvecklare som leder workshops åt oss. Hos oss får du ett breda kunskaper inom spelutveckling med tonvikt mot en av de största spelmotorerna i branschen; Unity3D.

Vi arbetar med moderna digitala verktyg som bland annat Cinema4D, Maya, Blender, Adobe CS och LogicX, för att ge dig en bra grund för vidare studier och framtida yrkesliv.

Efter gymnasiet

Under din tid på Uppsala estetiska gymnasium bygger du en stabil grund för vidare studier på universitet/högskola och yrkesliv. Kunskapsnivån du får hos oss uppskattas vid de högra lärosätena i landet.

Vidare studier finns vid bland annat Uppsala Universitet Campus Gotland genom Speldesign; grafik, programmering samt projektledning– utbildningar Uppsala estetiska gymnasiums tidigare studenter gärna söker sig till!

Vidare finns högre utbildningar bland annat vid högskolorna i Skövde, Malmö, Södertörn och Växjö. Även flera av folkhögskolorna erbjuder vidare utbildningar inom området.

Tänkbara yrken är exempelvis gränssnittsdesigner, projektledare, spelutvecklare, 2D- och 3D-grafiker, lärare, illustratör, animatör eller producent.

Info Speldesign
3D-grafik Foto: Lars Homeyer