3/4 Till dig som är vårdnadshavare

Just nu befinner vi oss i en unik situation på gymnasieskolan där vi tillfälligt bedriver fjärr- och distansundervisning för att minska smittspridningen av coronaviruset – covid-19.

Denna information som pdf. (PDF, 103 KB)

Men trots att eleverna inte går till sin skola, så har vi undervisning varje dag. Det innebär att varje elev har ett eget ansvar att delta på lektioner enligt schema och att genomföra sina studier.

För de allra flesta elever går det bra och de sköter sina studier på distans. Men det är inte alltid lätt. Kommunens ungdomsjour har märkt att det är fler ungdomar än vanligt som rör sig utomhus på stan sent på kvällarna och Polisen i Uppsala uttrycker en oro att ungdomar kan hamna i problem.

Närvaro och sjukfrånvaro

Skolan registrerar närvaron som en vanlig skoldag via Dexter. Om eleven är sjuk ska ni göra en sjukanmälan som vanligt.

Det här kan du som vårdnadshavare göra

Du som vårdnadshavare kan gärna stötta eleven i undervisningen genom att hjälpa eleven i att bedriva studier i samma omfattning som vanligt.

Du kan också stötta din ungdom genom att se till att andra dagliga rutiner med måltider, sömn, träning, hygien och hälsa fortsätter så långt det är möjligt.

Om du har frågor gällande undervisningen ska du kontakta elevens mentor.

Om du behöver någon teknisk support ska du eller eleven kontakta IT-support på telefon 018-727 10 51.

På Pedagog Uppsala finns information till elever om distans- och fjärrundervisning.

3 april 2020