3/4 Elevhälsoinformation

Vill du komma i kontakt med elevhälsan?

Under en period lånas skolsköterskor ut till äldreomsorgen.
Läs mer i pdfen – eller texten nedan om vad som gäller under tiden.

PDF (PDF, 92 KB)

Under en period lånas skolsköterskor ut till äldreomsorgen

Från och med måndag 30 mars kommer vissa skolsköterskor från alla kommunala gymnasieskolor att lånas ut till äldreförvaltningen, som är i stort behov av sköterskor på grund av pandemin covid-19 (coronavirus).

Några skolsköterskor kommer vara utlånade under en period på fyra veckor, till att börja med.

Kurator och psykolog kommer att finnas på skolan och vill du ha kontakt med dem finns deras kontaktuppgifter på din skolas hemsida.

Vad kan du som elev få hjälp med?

Skolsköterskan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande. Till skolsköterskan kan du vända dig för rådgivning och bedömning.

Har du som elev sedan tidigare en inplanerad vaccination under våren, kommer du att erbjudas en tid för detta.

I årskurs 1 på gymnasiet erbjuds du ett hälsobesök, då du som elev ges möjlighet att prata om:

• din hälsa och din livsstil, det vill säga hur du äter, sover och rör dig,

• ditt allmänna mående

• hur det fungerar för dig i skolan

• det är något som oroar eller bekymrar dig i skolan eller hemma.

Du som ännu inte har haft ditt hälsobesök i årskurs 1 och önskar detta, kontakta din skolsköterska.

• Så här når du elevhälsan

Om du vill träffa en skolsköterska för ett hälsosamtal eller prata med en skolsköterska, kontakta Kristina Danielsson på telefon 018-727 98 15.

3 april 2020